Groepsexcursies

Wilt u graag een buitenactiviteit organiseren? Dan kan ik uw groep meenemen vanaf een parkeerplaats of horeca-gelegenheid een natuurgebied in. Afhankelijk van het seizoen of uw wensen kan ik u verwonderen over het leven wat we aantreffen in de lucht, de aarde of de zee. Ik zal uitleg geven, verhalen vertellen of activiteiten doen. In het duin, op het strand, in het bos, of in een natuurgebied naar uw keuze.

Enkele voorbeelden: Vogelwandelingen met verrekijker en soortenherkenning. Garnalenvissen: Tot je middel in de zee (bij laagwater / eb / weinig wind). Geschiedenis van onze duinen. Insecten zoeken: Bijen, rupsen en vlinders, mieren en kevers. Blijf in beweging: Natuurwandeling met als doel fysiek bewustzijn, gezondheid. Herfstwandeling: paddenstoelen.

Locatie: Het gebied waar ik veel kom is in Huisduinen, ten zuid-westen van Den Helder. In de kop van Noord-Holland. Ook rond Noordwijk aan Zee ben ik veel te vinden. Omdat een buitenactiviteit te maken heeft met de kans op slecht weer, zijn er 2 mogelijkheden. Als er kans is op slecht weer, zorgen alle deelnemers voor een rugzak met daarin regenkleding of we organiseren uw uitje in samenspraak met een horeca-gelegenheid, zodat we in noodgevallen kunnen schuilen onder het genot van een drankje.

Slecht weer: Als er een binnen-gelegenheid is, kan de natuurgids ook creatief aan de slag met buitenmaterialen. Ze neemt dan takken, zaden, wol of bijenwas mee en we maken er een natuurlijke creatie van. Ondertussen vertelt de gids over deze materialen en welke dieren hier gebruik van maken. Creatief & leerzaam.