Dit ben ik

Mijn naam is Maaike. Als kind al, was ik dol op buitenspelen. Met kinderen in de buurt hadden we een bomenclub. We klommen in bomen en beschermden de bomen tegen kwaad. Later hadden we ook een vogelclub, we bootsten geluiden na, zochten naar braakballen en hadden in ons tuinhuisje een soort studiecentrum met boeken en platen.

Na de middelbare school heb ik de academie voor lichamelijke opvoeding gedaan. Omdat ‘sport en bewegen’ alleen een te nauw onderdeel was van mijn interesse, heb ik daarna ook de pabo afgerond. Na 16 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, wilde ik meer uitdragen over natuur, milieu en gezondheid. Toen ben ik gaan leren en werken als natuurgids in de duinen, op het strand en bij de Noordzee.

Vanaf 1 januari 2020 ben ik mijn eigen kleine onderneming begonnen en bied ik activiteiten en excursies aan in & om & met de natuur.

Met als doelstelling dat wij mensen de verbinding met de natuur willen vinden. Wij zijn onderdeel van kringlopen en ecosystemen. Helaas is het evenwicht op aarde door de mens verstoord. Graag wil ik mensen ervan bewust maken dat we blijer worden als wij weer in evenwicht zouden zijn met de natuur om ons heen.

Ga met mij mee: Voel, doe, geniet. Luister naar verhalen. Werk aan de gezondheid van jezelf en die van onze aarde. En kom tevreden tot rust.